0850 707 04 84 info@turzz.com

Giriş Yap

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu takip edebilecek, onayı takip edebilecek ve ayrıca turu bitirdikten sonra da turu değerlendirebileceksiniz..
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifre Konfirme*
İsim*
Soy İsim*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Form göndermeyi onayladığınızda Gizlilik Sözleşmesi Onaylanmış sayılır. Bilgileriniz Tur Acentesi ile paylaşılacaktır.
Lütfen sonraki adıma geçmeden önce tüm hüküm ve koşulları kabul edin

Zaten bir üye misiniz?

Giriş Yap

Türkiye’de Balon Turizmi

1990’lı yıllarda öncelikli olarak Kapadokya bölgesinde Türk hava kurumu tarafından başlatılan balon turizmi bölgeye ekonomik değer ve getiri sağlamıştır. 2006 yılı ve daha sonraki tarihlerde balon işletme sayısı her gün artarak gözle görülür bir şeklide belirgin sayılara ulaşmıştır. Ortalama olarak yıllık 500.000 turiste hizmet veren bir sektör haline gelmiştir.
Alternatif turizme etkisi araştırıldığında turist çekme etkisi yarattığı ekonomik değeri oldukça önemli bir noktaya çıkartmaktadır. Balon turizmi doğal güzellikleri ve tarihi yerleri kuşbakışı izlemek doğal güzellikleri balon sayesinde havadan keşfetmek için kullanılmaktadır. Balon turizmi yabancı turistler kadar yerli turistlerin de dikkatini çekmektedir. Türkiye’nin her bölgesi balon turizmi için popüler birer seçenek sunmaktadır. Turlar genellikle sabah saatlerinde güneşin doğumunu izlemek için gerçekleştirilmektedir.
Balon turizmi Kapadokya, Pamukkale, Antalya, Marmara bölgesi olmak üzere farklı bölgelerde yapılmaktadır. Tüm bu bölgelerde doğal harika manzaralar ve yer altı şehirleri gibi doğal güzellikleri keşfetmek için balon turları düzenlenmektedir. Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri illerini içine alan Kapadokya doğayla iç içe olmuş bir coğrafi yapıya sahiptir.

Balon Turizminde Pilot Lisansı Nasıl Alınır?

Hezârfen Ahmed Çelebi’nin Galata kulesinden süzülüp Üsküdar’a inmesi ile başlayan insanların gök yüzünü keşfetme merakı günümüzde farklı çeşitlerde gök yüzünü ziyaret ederek kullanılmaktadır. Bazıları bu sevdayı paraşütle aşıyor, bazıları adrenalin merakı yüzünden kendisini metrelerce yukarıdan ayağına bir halat bağlayarak yapıyor, bazıları da hava balonları ile bu meraklarını gidermeye çalışıyor. Tüm bu merak ve uğraştan faydalanmak için Devletin resmî kurumlarının vermiş olduğu profesyonel lisans sahibi olmak veya lisans sahibi olan birisinin eşliğinde kontrollü yapmak
gerekmektedir.
Balon pilotluğu lisanslandırma esasları talimatında belirtilen Amaç, Kapsam, Hukuk, dayanak başlıklarında belirtilen tüm şartların yerine getirilmesi, beceri testlerinden başarı ile geçilmesi, bir balon ekibi kontrolünde hava aracının kontrol edilebilirliğinin gözlemlenmesi, lisansların ulusal mevzuata göre milli lisansa dönüşümü gibi şartların tamamının yerine getirilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemlerin haricinde lisans için aranan şartların yerine getirilmiş olması, 30 saat çift kumanda uçuşu, 20 saat sorumlu pilot uçuşu, en az 4 saat yere bağlı uçuş, en az 20 Km’lik 10 saat S/S uçuşu ve teorik uçuş sınavlarından başarı ile geçilmesi gerekmektedir.

Balon Turizmi ve Kaza Riskleri

Sıcak hava balonu genellikle güvenli bir aktivite olarak kabul edilir. Ancak ne kadar güvenli olsa da kontrolleri çok sıkı bir denetlemeden geçse de sıcak hava balonu da riskler içerebilir. Bunlar, değişen hava koşulları, balon kazası ve yolculuk sırasında yaralanma gibi riskleri içerebilir. Gerekli izinler ve denetimler yürürlükteki kanunlar çerçevesinde yapılmaktadır.
Balonların bakımları ve onarımları düzenli olarak yapılsa da seyahate çıkmadan önce seçilen tur firmasının ruhsat ve muayenelerini kontrol etmeniz önerilir. Sıcak hava balonuyla uçuş genel olarak güvenli olsa da, kaza riski yine de mevcut olabilir. Ancak güvenli bir şekilde yapılırsa sıcak hava balonları unutulmaz bir deneyim olabilir

Cevap Bırakın

Call Now ButtonHemen Ara